Sykkelkonkurranser i Norge

Den deilige følelsen av sviende muskler er noe enhver nordmenn har følt flere ganger i livet. Det er noe med utholdenhetsprøver som får oss i gang, får blodet til å pumpe i årene våre.

Når snøen er borte og skiene på nytt blir satt i skapet, setter vi oss over på bilens verste fiende – sykler. Med flere titalls sykkelritt på kryss og tvers av landet vårt, kan Norge med stolthet kalle seg en skikkelig sykkelnasjon. Ringerige Grand Prix har blitt så stort at det fra og med neste år blir en del av den store Europa Tour. Det betyr at det vil ligge odds på nettet om hvem som stikker av med seieren i denne vanskelige etappen.

Noen gratis slanter skader ikke om man klarer å følge med. Selv om de andre store rittene ikke er megapopulære på internasjonalt nivå, er de absolutt verdt å titte på. Midnattsolrittet ved Bodø byr på fantastiske utsikter og en unik atmosfære. Tour of Norway er det nærmeste vi har kommet til et skikkelig NM i sykling – fra og med neste år får kun profesjonelle lag delta, noe som lover å dytt sykkelrittet opp til et helt nytt nivå. Tour of Norway kommer garantert til å bli en favoritt for mange profesjonelle ryttere. Man skal lete lenge etter et ritt med så heftige omgivelser. Det mest actionfylte, sykeste sykkelrittet må dog bli den store, veldådige Styrkeprøven.

Den kalles Styrkeprøven av en simpel grunn – styrken, som langt ifra alle har. Av de flere tusen deltagere er det kune noen få dusin som faktisk kommer seg til finalestrekningen. Hvorfor? Fordi Styrkeprøven går fra Trondheim til Oslo. Nesten seks hundre kilometer med bratte bakker, vær som løper løpsk og ville dyr som står i veien for rytterne. Hvor lang kommer du?