Slitsomme konkurranser med flere sporter

Om du tror at du kan ta en hvilken som helst ufordring, er det bare å slenge seg på en av de store konkurransene her i landet. Er det ikke nok med å løpe hundre kilometer gjennom berg og daler eller svømme titalls kilometer gjennom farlige stryk, kan man selvsagt finne andre sinnsyke aktiviteter i utlandet. Først er det dog best å prøve seg på de norske megakonkurransene.

En av verdens tøffeste triathloner tar nemlig plass i Norge. Norseman er en favoritt blant hardparka menn og kvinner fra hele verden – alle drømmer om å ta en plass på vinnerpallen i denne megaheftige konkurransen som går av stabelen hvert i de varmere delene av landet vårt. Bare hør på planen – man starter ut med en fire kilometer lang svømmetur gjennom Hardangerfjorden i tretten grader varmt vann, før man spretter ut av fjorden og over på en sykkel.

hardanger

Sykkelen skal bringe deg til neste sjekkpunkt 180 kilometer borte – for å komme deg dit skal du sykle på tvers av Hardangervidda og over Geilo. Deretter er det bare å slenge fra seg sykkelen og løpe de siste førti kilometerne til fots. De siste tyve kilometerne går i oppoverbakke og det er nettopp her de aller fleste faller av. Kommer du deg til mål, har du fullført en konkurransene de aller fleste så vidt tør å følge med på fra sidelinjene.