Forberedelser før en fjelltur

For å få en optimal tur i fjellheimen er det ingenting som er viktigere enn å være godt forberedt. Det er viktig å ha med seg riktig utstyr for uforutsigbare værforhold. På fjellet kan mange farlige situasjoner oppstå og det er derfor avgjørende at man følger noen grunnleggende fjellvettregler.

De fleste nordmenn liker å reise ut på tur. Friluftsliv er en folkeaktivitet med lange tradisjoner i Norge. Det er noe man begynner med som barn og viderefører til sine egne etterkommere. For sikkerheten er det viktig at man bruker sunn fornuft i møte med naturen.

Mobil med på tur?

hike-in-norwayMange vil hevde at man ikke bør ta med denne typen digitale hjelpemidler ut i naturen. Det er samtidig viktig å tenke på sikkerhet. Har man med mobiltelefon er sjansen langt større for å få tak i hjelp om man blir utsatt for en ulykke. Ikke alle steder har mobildekning men i store deler av fjellheimen finnes det enkelte områder med signal. Skulle man få lyst til å slappe av kan man til og med benytte mobilen til avkobling. Ofte er det kjekt med litt ekstra spenning. Kombinasjonen mellom underholdende casinospill og naturen i bakgrunn burde gi tilnærmet en perfekt opplevelse. Skulle man vinne kan man juble uendelig uten at noen reagerer.

Ting å huske på

Når man skal ut på turen bør man for det første sørge for å ha med navigasjonsutstyr. Selv om man kanskje kjenner fjellet godt kan vanskelig situasjoner oppstå ved dårlig vær. Det kan for eksempel være at tåke forhindrer sikt og man går seg vill. Ellers bør man ha med varme klær som beskytter mot regn. Er man først på fjellet er det avgjørende at man har tenkt på dette på forhånd, slik at man har med seg det utstyret man trenger. Med riktige forberedelser blir fjellturen en mye bedre opplevelse!